logga
Fem Grumskillar spelade i Karlskoga

2018-02-12

Lördagen den 10/2 spelades Ungdomstråét i Karlskoga. Det är en nybörjartävling och en chans för spelarna att pröva på att tävla.
Fem Grumsare ställde upp: Melvin Finné, Liam Finné, Jonatan Aronsson, Victor Berg och tävlingsdebutanten Vincent Henningsson. Ledare var Lisa och Dick Granberg.
Tävling gick i högt tempo och det var inte mycket vila mellan matcherna.
 
I den första singelmatchen fick Melvin och Liam som så många gånger på träning mötas i singel. Efter en jämn och välspelad match stod Liam som segrare. Bröderna spelade ytterligare 5 matcher i singel men denna första match var jämnast och den som avgjorde tävlingen. Liam vann tävlingen före Melvin, båda visade upp mycket fin badminton under dagen. I dubbel spelade de ihop och det var ingen som kunde rå på dem utan det blev en klasseger även där.

Jonatan Aronsson spelade även han fin badminton och kunde kamma hem segern i HsU13. Han gick upp en åldersklass och spelade dubbel i U15-klassen, där han blev ihop slagen med Carl Carlsén från Karlskoga badminton. De spelade fint ihop fast de inte har spelat ihop förut. Sista matchen gick till skiljeset men de lyckades inte knyta ihop säcken, men en fin tredjeplats blev det. 

I HsU11 spelade Victor och Vincent. Vincent som aldrig tävlat förut startade som en raket och vann sin första match. Men sedan blev det tuffare motstånd. Han spelade dock bättre och bättre under dagen och sista matchen spelade han mycket fin badminton. Victor vann två av sina matcher, och stod för den mest spännande matchen under dagen när han i tre set kämpade mot Sami Kollgård från Örebro. Siffrorna skrevs 27-25, 9-21, 18-21 till Samis fördel men Victor ska vara nöjd med sitt spel och sin kämparglöd.

Bilder från tävlingen finns i fotoalbumet här på hemsidan (bilderna gick tyvärr Inte att rotera så vissa är åt fel håll).

Alla spelare ska vara mycket nöjda med dagen och vi hoppas få se dem på fler tävlingar framöver!

Samtliga resultat finns här.

Artikel i Karlskoga Kurieren hittas här.
Skrivet av Lisa Granberg


Kommentarer

(0 st)
Inga kommentarer har skrivits.


Möjligheten att kommentera nyheter är avstängd tills vidare.